Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 344
Dodano: 27.08.2010
Odsłon: 6194
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Rozgrzać olej, najlepiej we frytkownicy.
Cebulę pokroić w cienkie piórka. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, wymieszać , dolać wodę i wymieszać na gładkie ciasto. Dodać pokrojoną cebulę i wymieszać ponownie.
Kłaść porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć ,aż bhaji będą złociste. Lepiej nie smażyć, zbyt wielu porcji jednocześnie, bhaji nie lubią tłoku. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową i osączać na ręcznikach papierowych. Można podać z jogurtem naturalnym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

martucha3 17 września 2010Zgłoś do usunięcia
robię podobne .ciasto naleśnikowe na piwie ale twoje też super....0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 28 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ale super,tylko fakt z maka klopot,ja takiej chyba nie znajde.0 Kto głosował? | Odpowiedz

tosziba2 28 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Madziak myślę że nie powinnaś mieć większego problemu z kupnem takiej mąki, ja kupuję ta mąkę w sklepie z produktami zdrowa lub bio żywność w takich sklepach dostaniesz ją bez problemu a i w większych marketach też można ją zakupić.0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 27 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wyglądają bardzo intresująco, tylko gdzie ja dostanę mąkę z ciecierzycy? :(0 Kto głosował? | Odpowiedz