Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulowe bhaji to wspaniała, chrupiąca przegryzka, doskonała do piwa, ale nie tylko.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 157
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 78
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 89
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 157
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 78
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 89
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Składniki
Rozgrzać olej, najlepiej we frytkownicy.
Cebulę pokroić w cienkie piórka. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, wymieszać , dolać wodę i wymieszać na gładkie ciasto. Dodać pokrojoną cebulę i wymieszać ponownie.
Kłaść porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć ,aż bhaji będą złociste. Lepiej nie smażyć, zbyt wielu porcji jednocześnie, bhaji nie lubią tłoku. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową i osączać na ręcznikach papierowych. Można podać z jogurtem naturalnym.