Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulowe bhaji to wspaniała, chrupiąca przegryzka, doskonała do piwa, ale nie tylko.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28680
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28680
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2187
Składniki
Rozgrzać olej, najlepiej we frytkownicy.
Cebulę pokroić w cienkie piórka. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, wymieszać , dolać wodę i wymieszać na gładkie ciasto. Dodać pokrojoną cebulę i wymieszać ponownie.
Kłaść porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć ,aż bhaji będą złociste. Lepiej nie smażyć, zbyt wielu porcji jednocześnie, bhaji nie lubią tłoku. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową i osączać na ręcznikach papierowych. Można podać z jogurtem naturalnym.