Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla miłośników ostrych dań :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1067
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1067
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2989
Składniki
Mięso smażymy na patelni z przyprawami i czosnkiem. Kroimy oby dwie papryki i dodajemy do mięsa. Do tego wrzucamy pomidory. Wszystko musi się chwilę dusić na małym ogniu. Następnie dodajemy fasolkę (pół puszki).
Ręcznym blenderem rozdrabniamy całość, po tym dodajemy resztę fasolki. Można teraz posmakować czy jest wystarczająco ostre, i wrazie czego jeszcze dodać sos tabasco, sambal oelek, lub inne ostrości jakie mamy w domu :)
Ja mam dwa sposoby jedzenia tego dania: 1) nałożyć chilli con carne na tortille,trochę śmietany i szczypiorek, i zawijamy. 2) Chilli nakładamy do miseczki, na to trochę śmietanki ze szczypiorkiem i jemy nakładając nachosami zamiast łyżką :)