Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czy Chińczycy jedzą takie skrzydełka. Po prostu użyłam mieszanki przypraw pięć smaków. Skrzydełka są chrupiące z zewnątrz i niezwykle aromatyczne!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 844
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 844
Składniki
Skrzydełka trzeba " na sztywno" obsypać przyprawą pięć smaków, jeszcze sól i chili dla ostrości, odrobina oleju sezamowego dla smaku.
Skrzydełka ułożyłam w rękawie na warstwie piórek cebuli i posiekanej marchewki. Warzywa dodadzą smaku, wilgotności i zapobiegną przywarciu skrzydełek bądź spaleniu, jeśli się o nich na chwilę zapomni. Piekłam 50 minut a potem rozcięłam rękaw i dopiekałam do chrupkości skórki około 20 minut
:)
Smacznego :)