Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czy Chińczycy jedzą takie skrzydełka. Po prostu użyłam mieszanki przypraw pięć smaków. Skrzydełka są chrupiące z zewnątrz i niezwykle aromatyczne!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 56
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 663
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1682
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 365
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 56
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 663
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1682
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 365
Składniki
Skrzydełka trzeba " na sztywno" obsypać przyprawą pięć smaków, jeszcze sól i chili dla ostrości, odrobina oleju sezamowego dla smaku.
Skrzydełka ułożyłam w rękawie na warstwie piórek cebuli i posiekanej marchewki. Warzywa dodadzą smaku, wilgotności i zapobiegną przywarciu skrzydełek bądź spaleniu, jeśli się o nich na chwilę zapomni. Piekłam 50 minut a potem rozcięłam rękaw i dopiekałam do chrupkości skórki około 20 minut
:)
Smacznego :)