Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czy Chińczycy jedzą takie skrzydełka. Po prostu użyłam mieszanki przypraw pięć smaków. Skrzydełka są chrupiące z zewnątrz i niezwykle aromatyczne!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1404
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1404
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Składniki
Skrzydełka trzeba " na sztywno" obsypać przyprawą pięć smaków, jeszcze sól i chili dla ostrości, odrobina oleju sezamowego dla smaku.
Skrzydełka ułożyłam w rękawie na warstwie piórek cebuli i posiekanej marchewki. Warzywa dodadzą smaku, wilgotności i zapobiegną przywarciu skrzydełek bądź spaleniu, jeśli się o nich na chwilę zapomni. Piekłam 50 minut a potem rozcięłam rękaw i dopiekałam do chrupkości skórki około 20 minut
:)
Smacznego :)