Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czy Chińczycy jedzą takie skrzydełka. Po prostu użyłam mieszanki przypraw pięć smaków. Skrzydełka są chrupiące z zewnątrz i niezwykle aromatyczne!
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1902
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 731
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1902
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 731
Składniki
Skrzydełka trzeba " na sztywno" obsypać przyprawą pięć smaków, jeszcze sól i chili dla ostrości, odrobina oleju sezamowego dla smaku.
Skrzydełka ułożyłam w rękawie na warstwie piórek cebuli i posiekanej marchewki. Warzywa dodadzą smaku, wilgotności i zapobiegną przywarciu skrzydełek bądź spaleniu, jeśli się o nich na chwilę zapomni. Piekłam 50 minut a potem rozcięłam rękaw i dopiekałam do chrupkości skórki około 20 minut
:)
Smacznego :)