Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche i cieniutkie jak papier chipsy. Polecam.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6556
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16942
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 522
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6556
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16942
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 522
Składniki
Wszystkie listki płuczemy, dokładnie osuszamy. Osuszanie jest tu kluczowym warunkiem otrzymania dobrych chipsów. Lekko skrapiamy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, mieszamy. Listki rozkładamy na blaszce z papierem, tak żeby nie stykały się ze sobą. Pieczemy w 130 C około 10 minut.