Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche i cieniutkie jak papier chipsy. Polecam.
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1862
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1862
Składniki
Wszystkie listki płuczemy, dokładnie osuszamy. Osuszanie jest tu kluczowym warunkiem otrzymania dobrych chipsów. Lekko skrapiamy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, mieszamy. Listki rozkładamy na blaszce z papierem, tak żeby nie stykały się ze sobą. Pieczemy w 130 C około 10 minut.