Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy

Chipsy

Autor:

Przepisów i artykułów: 774 Ocena: 15111

Dodano:

Odsłon: 164

Pyszne, kruche i cieniutkie jak papier chipsy. Polecam.

Składniki

  • Liście : buraka, rukoli, jarmużu
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz, ostra papryka
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chipsy

Przygotowanie

  1. Wszystkie listki płuczemy, dokładnie osuszamy.
    Osuszanie jest tu kluczowym warunkiem otrzymania dobrych chipsów.
    Lekko skrapiamy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, mieszamy.
    Listki rozkładamy na blaszce z papierem, tak żeby nie stykały się ze sobą.
    Pieczemy w 130 C około 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 08 września uwielbiam takie chipsy, czesto robie z jarmuzu

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń