Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe i smaczne chipsy jabłkowe, które są idealne na przekąskę oraz świetnie wpływają na nasz układ trawienny, dzięki wysokiej zawartości błonnika. Chipsy jabłkowe to dobra i zdrowa alternatywa dla sklepowych chipsów ziemniaczanych.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 169
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 952
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5384
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 73
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 169
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 952
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5384
Składniki
Do przygotowania tych chipsów użyłam suszarki do grzybów oraz owoców i śmiało mogę powiedzieć, że ten sposób przygotowania sprawia, że chipsy świetnie smakują - są chrupkie, idealnie kruche, ale nie twarde. Aby przygotować chipsy, najpierw dokładnie myjemy jabłka, przekrawamy je na pół i usuwamy gniazda nasienne. Jabłek nie obieramy ze skórki, gdyż jest ona bardzo cenna, dzięki zawartości pektyn i witamin. Jabłko kroimy na pół-krążki. Ich grubość wybieramy wedle upodobań. Ja kroję troszkę grubsze plastry, a jeśli zdecydujemy się nataką grubość, musimy wydłużyć czas suszenia jabłek.
Przygotowane pół-krążki układamy w koszach suszarki. Plasterki możemy także posypać cynamonem. A teraz musimy uzbroić się w cierpliwość... Gdy minie kilka godzin, możemy zacząć chrupanie :)
Gotowe chipsy przechowujemy w słoiku lub metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)