Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy z cukinii z parmezanem

Chipsy z cukinii z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 913

Dodano:

Odsłon: 359

Chipsy - każdy je lubi. Chociaż niezdrowe, pełne tłuszczu i z ogromną ilością soli, jemy ich ogromne ilości. Nie trzeba jednak rezygnować z ulubionej przekąski! Wystarczy przygotować zdrowe chipsy w domu. Jednym z najlepszych sposobów na taki smakołyk jest nasz przepis na chipsy z cukini - zdziwicie się, jak świetnie smakują!

Składniki

  • 1 cukinia
  • 5 łyżek startego parmezanu
  • 1 łyżeczka czosnku
  • 0,5 łyżeczki papryki w proszku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • bułka tarta 3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie pokroić w plastry i wymieszać z oliwą przyprawioną pieprzem i solą.

  2. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem, czosnkiem i papryką w proszku.

  3. Cukinię panierować w powstałej mieszance i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 minut i natychmiast podawać.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 20 stycznia 2017 Cudowne parmezanowocukiniowe love...<3<3<3 też kocham bezgranicznie ;-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 20 stycznia 2017 Cukinia i parmezan! Nienawidzę! Zawsze mało ;) Kocham <3 koniecznie chcę! <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń