Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cloud bread to kolejny przepis, który stał się hitem na Tik Toku. Słodki chlebek przygotowany na bazie białek przypomina nieco bezę, ale jest od niej znacznie bardziej puszysty. Do wypieku możecie dodać także odrobinę ulubionego barwnika, efekt będzie spektakularny.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 204
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 204
Składniki
Białka umieść w misce i zacznij ubijać ze szczyptą soli. Gdy podwoją swoją objętość, dodaj cukier, ekstrakt z wanilii i skrobię kukurydzianą.
Całość miksuj do uzyskania sztywnej piany, takiej, która po obróceniu miski nie wypadnie.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą szpatułki sylikonowej wykładaj porcjami ubite białka. Postaraj się uformować z nich kształt okrągłego bochenka.
Piecz w 150 stopniach Celsjusza przez 25-25 minut.