Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cloud bread to kolejny przepis, który stał się hitem na Tik Toku. Słodki chlebek przygotowany na bazie białek przypomina nieco bezę, ale jest od niej znacznie bardziej puszysty. Do wypieku możecie dodać także odrobinę ulubionego barwnika, efekt będzie spektakularny.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
Składniki
Białka umieść w misce i zacznij ubijać ze szczyptą soli. Gdy podwoją swoją objętość, dodaj cukier, ekstrakt z wanilii i skrobię kukurydzianą.
Całość miksuj do uzyskania sztywnej piany, takiej, która po obróceniu miski nie wypadnie.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą szpatułki sylikonowej wykładaj porcjami ubite białka. Postaraj się uformować z nich kształt okrągłego bochenka.
Piecz w 150 stopniach Celsjusza przez 25-25 minut.