Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cloud bread to kolejny przepis, który stał się hitem na Tik Toku. Słodki chlebek przygotowany na bazie białek przypomina nieco bezę, ale jest od niej znacznie bardziej puszysty. Do wypieku możecie dodać także odrobinę ulubionego barwnika, efekt będzie spektakularny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 954
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 954
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Białka umieść w misce i zacznij ubijać ze szczyptą soli. Gdy podwoją swoją objętość, dodaj cukier, ekstrakt z wanilii i skrobię kukurydzianą.
Całość miksuj do uzyskania sztywnej piany, takiej, która po obróceniu miski nie wypadnie.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą szpatułki sylikonowej wykładaj porcjami ubite białka. Postaraj się uformować z nich kształt okrągłego bochenka.
Piecz w 150 stopniach Celsjusza przez 25-25 minut.