Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cloud bread to kolejny przepis, który stał się hitem na Tik Toku. Słodki chlebek przygotowany na bazie białek przypomina nieco bezę, ale jest od niej znacznie bardziej puszysty. Do wypieku możecie dodać także odrobinę ulubionego barwnika, efekt będzie spektakularny.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10497
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4487
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424178
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10497
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4487
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424178
Składniki
Białka umieść w misce i zacznij ubijać ze szczyptą soli. Gdy podwoją swoją objętość, dodaj cukier, ekstrakt z wanilii i skrobię kukurydzianą.
Całość miksuj do uzyskania sztywnej piany, takiej, która po obróceniu miski nie wypadnie.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą szpatułki sylikonowej wykładaj porcjami ubite białka. Postaraj się uformować z nich kształt okrągłego bochenka.
Piecz w 150 stopniach Celsjusza przez 25-25 minut.