Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące Sajgonki

Chrupiące Sajgonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 691 Ocena: 13336

Dodano:

Odsłon: 1134

Zdrowe i smaczne sajgonki zrobione w domowym zaciszu.

Składniki

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1-2 marchewki
  • papier ryżowy 100 g
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • sos sojowy
  • przyprawa 5 smaków
  • sałata lodowa
  • 1 czerwona cebula
  • kiełki soi
  • czerwona papryka
  • kawałek czerwonej kapusty ( opcjonalnie )
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chrupiące Sajgonki

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyć i pokroić w drobne paski.
    Obsypać przyprawą 5 smaków.
    Do miski wlać olej i sos sojowy.
    Mięso zanurzamy w mieszance , obtaczamy , zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.
    Warzywa kroimy w drobne paseczki.

  2. Pierś smażymy na odrobinie oleju.
    Papier ryżowy maczamy w wodzie , rozkładamy na desce i nakładamy na niego warzywa i mięso.
    Zwijamy papier , najpierw od dołu potem boki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń