Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 111

Dodano:

Odsłon: 479

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • ½ kulki białej mozzarelli
  • 1 pomidor obrany ze skóry
  • 1 czerwona cebula
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami

Przygotowanie

  1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut).

  2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.

  3. Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń