Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące ziemniaczane placki.

Chrupiące ziemniaczane placki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1657 Ocena: 24973

Dodano:

Odsłon: 653

Szybkie i proste w wykonaniu chrupiące placki ziemniaczane ze smażonym boczkiem z cebulą.

Składniki

  • ziemniaki 6 szt.
  • cebula 1 szt.
  • świeży boczek 4 plastry
  • Sól do smaku
  • Pieprz ziołowy do smaku
  • jajka kurze 1 szt.
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • skrobia ziemniaczana (w zależności od ziemniaków) 2 łyżki
  • olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące ziemniaczane placki.

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrane ze skórki myjemy i trzemy na pulpę. dodajemy usmażony boczek z cebulą, jajka, mąki, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Tak przygotowaną masę ziemniaczaną odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęła. Po 30 minutach jeszcze raz mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej patelni, na rumiano z obydwu stron. Placki podajemy na gorąco z czym kto lubi, jogurtem, zsiadłym mlekiem czy gęstą śmietaną.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń