Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w wykonaniu chrupiące placki ziemniaczane ze smażonym boczkiem z cebulą.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1057
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1057
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Składniki
Ziemniaki obrane ze skórki myjemy i trzemy na pulpę. dodajemy usmażony boczek z cebulą, jajka, mąki, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Tak przygotowaną masę ziemniaczaną odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęła. Po 30 minutach jeszcze raz mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej patelni, na rumiano z obydwu stron. Placki podajemy na gorąco z czym kto lubi, jogurtem, zsiadłym mlekiem czy gęstą śmietaną. Smacznego!!!