Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w wykonaniu chrupiące placki ziemniaczane ze smażonym boczkiem z cebulą.
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 64
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 663
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 64
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 663
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Składniki
Ziemniaki obrane ze skórki myjemy i trzemy na pulpę. dodajemy usmażony boczek z cebulą, jajka, mąki, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Tak przygotowaną masę ziemniaczaną odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęła. Po 30 minutach jeszcze raz mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej patelni, na rumiano z obydwu stron. Placki podajemy na gorąco z czym kto lubi, jogurtem, zsiadłym mlekiem czy gęstą śmietaną. Smacznego!!!