Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pożywne ciasteczka czekoladowe z bakaliami
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5697
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9518
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5697
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9518
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z sodą solą oraz jajko. Dokładnie mieszamy. Masa może być dosyć gęsta. Dodać pozostałe składniki: orzechy, żurawinę/rodzynki, posiekaną drobno czekoladę. Możemy dodać trochę mleko w celu lepszego połączenia się składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem 180 stopni (bez termoobiegu 190 stopni).Formujemy małe kulki ( wielkość małej gałki lodów) i delikatnie przy użyciu widelca spłaszczamy. Należy pozostawić duże odległości pomiędzy ciasteczkami. Ciasteczka pieczemy ok. 15-18 minut- jeśli chcemy żeby ciastka były lekko wilgotne. Pieczone powyżej 18 minut spowoduje że ciasteczka będą bardziej chrupiące. Ciasteczka można przechowywać w zamkniętym słoiczku przez kilka dni