Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i pożywne ciasteczka czekoladowe z bakaliami
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242822
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242822
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z sodą solą oraz jajko. Dokładnie mieszamy. Masa może być dosyć gęsta. Dodać pozostałe składniki: orzechy, żurawinę/rodzynki, posiekaną drobno czekoladę. Możemy dodać trochę mleko w celu lepszego połączenia się składników. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem 180 stopni (bez termoobiegu 190 stopni).Formujemy małe kulki ( wielkość małej gałki lodów) i delikatnie przy użyciu widelca spłaszczamy. Należy pozostawić duże odległości pomiędzy ciasteczkami. Ciasteczka pieczemy ok. 15-18 minut- jeśli chcemy żeby ciastka były lekko wilgotne. Pieczone powyżej 18 minut spowoduje że ciasteczka będą bardziej chrupiące. Ciasteczka można przechowywać w zamkniętym słoiczku przez kilka dni