Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane bardzo często goszczą w moim domu, ponieważ stanowią zdrowy i pożywny deser. Płatki owsiane to bogate źródło wielu witamin, składników mineralnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Mają działanie przeciwzapalne oraz immunostymulujące. Obniżają poziom cholesterolu, wspomagają pracę jelit oraz są świetnym prebiotykiem. Ciasteczka będą świetną i pyszną przekąską, która dodatkowo wzmocni naszą odporność oraz dostarczy cennych wartości odżywczych.
Wreszcie znalazłam idealny jak dla mnie przepis :) Zapraszam do siebie http:...
Odsłon: 71879
Pyszne, chrupiące ciasteczka owsiane z żurawiną i skórką z pomarańczy z warst...
Odsłon: 1547
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2243
Niedzielny obiad:tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce z panko pod...
Odsłon: 207
Mam słabość do tej wędliny, próbowałam już tej wersji jako trybowany faszerow...
Odsłon: 4009
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2243
Niedzielny obiad:tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce z panko pod...
Odsłon: 207
Mam słabość do tej wędliny, próbowałam już tej wersji jako trybowany faszerow...
Odsłon: 4009
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem lub ksylitolem za pomocą miksera, a następnie dodajemy kilka kropel aromatu śmietankowego, miód oraz ostudzone masło.
Płatki owsiane mielimy w blenderze na "piasek", przesypujemy je do miski i łączymy z mąką pełnoziarnistą oraz proszkiem do pieczenia. Suche składniki łączymy z mokrą masą i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy suszoną żurawinę i ponownie mieszamy.
Zwilżonymi dłońmi nabieramy małe porcje masy (wielkości orzecha włoskiego) i formujemy kulkę, którą delikatnie spłaszczamy, a następnie układamy w odstępach (ciasteczka urosną) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 12 - 13 minut (do zarumienienia).
Upieczone ciasteczka odstawiamy do ostygnięcia. Tuż po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo miękkie. PRZECHOWYWANIE: Gdy ostygną przekładamy je do puszki, słoja lub pojemnika próżniowego. * Z podanych proporcji wychodzi 3 duże blachy ciasteczek.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kolorowe placuszki drobiowe
Przekąski
Grissini z ziarnami
Przekąski
Koperty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą
Przekąski
Kolorowa półkula z koreczkami
Kolorowe placuszki drobiowe
Dzisiaj serwuję kolorowe placuszki z drobiu , warzyw oraz sera, połączone z j...
Odsłon: 55
Grissini z ziarnami
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 35