Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z kokosem, słonecznikiem i miodem. Przepyszne, maślane ciasteczka delikatnie chrupiące, pożywne i bardzo smaczne a do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu, W przepisie nie ma jajek, dlatego ciasteczka zachowują długo świeżość i smak.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 672
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1580
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8970
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 672
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1580
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8970
Składniki
Zaczynamy od rozpuszczenia i ostudzenia masła. Do misy blendera wsypujemy płatki owsiane, kokosy i słonecznik - rozdrabniamy i przesypujemy do osobnej miski. Dodajemy miód, mąkę, sodę oraz roztopione masło i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10 min aby płatki spęczniały.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Z powstałej masy lepimy ciasteczka i układamy na blaszce. Powinno wyjść około 20-24 ciastka zależy od wielkości. Pieczemy około 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika wydają się miękkie, ale chwilę później sztywnieją jak trzeba. Smacznego!