Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z kokosem, słonecznikiem i miodem. Przepyszne, maślane ciasteczka delikatnie chrupiące, pożywne i bardzo smaczne a do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu, W przepisie nie ma jajek, dlatego ciasteczka zachowują długo świeżość i smak.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 185
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2114
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 185
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2114
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Składniki
Zaczynamy od rozpuszczenia i ostudzenia masła. Do misy blendera wsypujemy płatki owsiane, kokosy i słonecznik - rozdrabniamy i przesypujemy do osobnej miski. Dodajemy miód, mąkę, sodę oraz roztopione masło i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10 min aby płatki spęczniały.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Z powstałej masy lepimy ciasteczka i układamy na blaszce. Powinno wyjść około 20-24 ciastka zależy od wielkości. Pieczemy około 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika wydają się miękkie, ale chwilę później sztywnieją jak trzeba. Smacznego!