Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z kokosem, słonecznikiem i miodem. Przepyszne, maślane ciasteczka delikatnie chrupiące, pożywne i bardzo smaczne a do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu, W przepisie nie ma jajek, dlatego ciasteczka zachowują długo świeżość i smak.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 1645
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1742
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 1645
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1742
Składniki
Zaczynamy od rozpuszczenia i ostudzenia masła. Do misy blendera wsypujemy płatki owsiane, kokosy i słonecznik - rozdrabniamy i przesypujemy do osobnej miski. Dodajemy miód, mąkę, sodę oraz roztopione masło i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10 min aby płatki spęczniały.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Z powstałej masy lepimy ciasteczka i układamy na blaszce. Powinno wyjść około 20-24 ciastka zależy od wielkości. Pieczemy około 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika wydają się miękkie, ale chwilę później sztywnieją jak trzeba. Smacznego!