Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie i proste ciasteczka z czekoladą
Miska, waga kuchenna, widelec, nóż
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5602
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1092
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5602
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1092
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12175
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
1. Pokrój czekoladę w kostkę i odłóż na później. 2. Wszystkie składniki odmierz i wrzuć do jednej miski. Zacznij mieszać ciasto widelcem, a po pierwszym połączeniu się składników, wrzuć połowę pokrojonej czekolady i zacznij wyrabiać ciasto ręką. 3. Z ciasta formuj małe kulki i kładź je w równych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Teraz zacznij równomiernie wbijać na górze kulek kawałki drugiej połowy czekolady, a następnie delikatnie rozpłaszcz każdą kulkę. (Im bardziej płaskie je zrobisz, tym bardziej będą twardsze.) 5. Włóż blachę z ciastkami do piekarnika nagrzanego do 180°C na czas 15-18 minut (w zależności od mocy piekarnika). 6. Smacznego!