Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne wytrawne ciasteczka, idealne na imprezę.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 103
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 103
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 262
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posiekać go wraz z masłem i mąką, zlepić w kulę i schować do lodówki na przynajmniej pół godziny. Następnie wałkować na grubość 0,5 cm i wycinać dowolne kształty – kółka, trójkąty, kwadraty. Można również wyrobić ciasto w malakserze albo Speedcooku.
Można – zamiast kuli – uformować kilka wałeczków o średnicy 5 cm, zawinąć każdy w folię i chłodzić całą noc w lodówce lub kilkadziesiąt minut w zamrażarce, a następnie odkrawać plasterki grubości 0,5 cm i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (niezbyt ciasno, bo trochę wyrastają)
Wreszcie można posypać część ciastek dowolnymi przyprawami – kminkiem, papryką, ulubionymi ziołami i piec przez 13-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Mają uzyskać złoty kolor. Ja swoje niestety odrobinę przypiekłam...