Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na łatwe w przyrządzeniu ciastka z dodatkiem masła orzechowego i białej czekolady. Słodko słony smak ciasteczek zachwyci każdego. Smacznego!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5240
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5240
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Miękkie masło mieszamy łyżką z masłem orzechowym, następnie dodajemy jajka i również mieszamy, na końcu dodajemy cukier i ponownie mieszamy W osobnej misce łączymy razem mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną Suche składniki oraz pokrojoną w kostkę czekoladę wsypujemy do masy i całość mieszamy łyżką, a na końcu zagniatamy ręką
Formujemy kulki jak na zdjęciu, rozpłaszczamy i układamy precelki Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut (środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu)