Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na łatwe w przyrządzeniu ciastka z dodatkiem masła orzechowego i białej czekolady. Słodko słony smak ciasteczek zachwyci każdego. Smacznego!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1982
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1982
Składniki
Miękkie masło mieszamy łyżką z masłem orzechowym, następnie dodajemy jajka i również mieszamy, na końcu dodajemy cukier i ponownie mieszamy W osobnej misce łączymy razem mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną Suche składniki oraz pokrojoną w kostkę czekoladę wsypujemy do masy i całość mieszamy łyżką, a na końcu zagniatamy ręką
Formujemy kulki jak na zdjęciu, rozpłaszczamy i układamy precelki Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut (środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu)