Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z landrynkami.
Mąkę z cukrem pudrem przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać je z mąką , aż powstaną grudki. Dodać cukier wanilinowy i żółtko, a następnie szybko wyrobić dłońmi do połączenia składników. Jeśli ciasto jest zbyt suche i nie chce się zagnieść, dodać śmietanę. Uformować kulę, zwinąć w folię spożywczą i włożyć na dwie godziny do lodówki.
Landrynki włożyć do woreczka (każdy kolor osobno) i pokruszyć za pomocą tłuczka.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 3-5 mm na stolnicy posypanej niewielką ilością mąki.
Wycinać ciasteczka, a mniejsza foremką wyciąć okienka na środku. Gotowe ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W powstałe okienka wsypać pokruszone landrynki.
Piec ok 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasteczka zostawić na papierze do wystudzenia. Wystudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem.
Pyszne włoskie migdałowe ciasteczka amaretti. Bardzo proste w wykonaniu i tyl...
Odsłon: 11029
Pyszne maślane ciasteczka pisanki zapraszam po przepis
Odsłon: 236
Ciasteczka z jabłkami to super pomysł na coś słodkiego. Robi się je błyskawic...
Odsłon: 1412
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3202
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2144
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7418
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 203
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3202
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2144
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7418
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać je z mąką , aż powstaną grudki. Dodać cukier wanilinowy i żółtko, a następnie szybko wyrobić dłońmi do połączenia składników. Jeśli ciasto jest zbyt suche i nie chce się zagnieść, dodać śmietanę. Uformować kulę, zwinąć w folię spożywczą i włożyć na dwie godziny do lodówki. Landrynki włożyć do woreczka (każdy kolor osobno) i pokruszyć za pomocą tłuczka.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 3-5 mm na stolnicy posypanej niewielką ilością mąki. Wycinać ciasteczka, a mniejsza foremką wyciąć okienka na środku. Gotowe ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W powstałe okienka wsypać pokruszone landrynki. Piec ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasteczka zostawić na papierze do wystudzenia. Wystudzone ciasteczka posypać cukrem pudrem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Przekąski
Babeczki z borówkami
Przekąski
Twaróg w chlebie
Przekąski
Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci
Pizza z pieczarkami.
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 203
Babeczki z borówkami
Smaczne i szybkie w wykonaniu babeczki z borówkami które zachwycą twoich znaj...
Odsłon: 734