Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka. Najlepiej smakują na ciepło.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 117
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 195
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9203
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 117
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 195
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9203
Składniki
Ciasto: Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z mąką, margaryną, odrobiną soli i jajkiem. Zagnieść ciasto, włożyć je na 10 minut do lodówki. Nadzienie: Ser żółty zetrzeć na tarce, podobnie jak do ciasta. Wymieszać z serkiem czosnkowym, przyprawić pieprzem. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na połowie z nich położyć po łyżeczce nadzienia, przykryć pozostałymi krążkami, mocno docisnąć brzegi.
Wierzch każdego ciastka naciąć delikatnie, na krzyż. Ciastka posypać płatkami migdałów. Piec na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 15 do 20 minut.
Z podanych składników wyszło mi 12 ciasteczek. Miałam dużą szklankę :))