Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka. Najlepiej smakują na ciepło.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1062
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18065
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1062
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18065
Składniki
Ciasto: Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z mąką, margaryną, odrobiną soli i jajkiem. Zagnieść ciasto, włożyć je na 10 minut do lodówki. Nadzienie: Ser żółty zetrzeć na tarce, podobnie jak do ciasta. Wymieszać z serkiem czosnkowym, przyprawić pieprzem. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na połowie z nich położyć po łyżeczce nadzienia, przykryć pozostałymi krążkami, mocno docisnąć brzegi.
Wierzch każdego ciastka naciąć delikatnie, na krzyż. Ciastka posypać płatkami migdałów. Piec na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 15 do 20 minut.
Z podanych składników wyszło mi 12 ciasteczek. Miałam dużą szklankę :))