Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka. Najlepiej smakują na ciepło.
Ciasto: Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z mąką, margaryną, odrobiną soli i jajkiem. Zagnieść ciasto, włożyć je na 10 minut do lodówki.
Nadzienie: Ser żółty zetrzeć na tarce, podobnie jak do ciasta. Wymieszać z serkiem czosnkowym, przyprawić pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na połowie z nich położyć po łyżeczce nadzienia, przykryć pozostałymi krążkami, mocno docisnąć brzegi.
Wierzch każdego ciastka naciąć delikatnie, na krzyż. Ciastka posypać płatkami migdałów. Piec na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 15 do 20 minut.
Z podanych składników wyszło mi 12 ciasteczek. Miałam dużą szklankę :))
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 130
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 64
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 271
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 174
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 130
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 64
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 271
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto: Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z mąką, margaryną, odrobiną soli i jajkiem. Zagnieść ciasto, włożyć je na 10 minut do lodówki. Nadzienie: Ser żółty zetrzeć na tarce, podobnie jak do ciasta. Wymieszać z serkiem czosnkowym, przyprawić pieprzem. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na połowie z nich położyć po łyżeczce nadzienia, przykryć pozostałymi krążkami, mocno docisnąć brzegi.
Wierzch każdego ciastka naciąć delikatnie, na krzyż. Ciastka posypać płatkami migdałów. Piec na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 15 do 20 minut.
Z podanych składników wyszło mi 12 ciasteczek. Miałam dużą szklankę :))
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 174
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 187