Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasto francuskie z boczkiem

Ciasto francuskie z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4918

Dodano:

Odsłon: 5503

Ciasto francuskie z boczkiem to szybka przekąska na ciepło z równie pysznym sosem czosnkowym. Przygotowanie tych ciasteczek jest bardzo proste co widać na załączonym filmie a w nim w roli głównej mój pięcioletni syn :)

Składniki

  • arkusz ciasta francuskiego
  • boczek w cienkich plastrach
  • ser żółty w plastrach
  • 1 jajko
  • oregano
  • chilli (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy oregano i chilli.
    Układamy na nim plastry boczku i sera.
    Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka.
    Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń