Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z boczkiem to szybka przekąska na ciepło z równie pysznym sosem czosnkowym. Przygotowanie tych ciasteczek jest bardzo proste co widać na załączonym filmie a w nim w roli głównej mój pięcioletni syn :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4108
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 159
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4108
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 159
Składniki
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy oregano i chilli. Układamy na nim plastry boczku i sera. Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka. Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.