Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z boczkiem to szybka przekąska na ciepło z równie pysznym sosem czosnkowym. Przygotowanie tych ciasteczek jest bardzo proste co widać na załączonym filmie a w nim w roli głównej mój pięcioletni syn :)
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1325
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 124
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 55
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1325
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 124
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 55
Składniki
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy oregano i chilli. Układamy na nim plastry boczku i sera. Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka. Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.