Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z cebulą to mini tarty – eleganckie, a zarazem proste w wykonaniu. Delikatne ciasto, kremowy serek i słodko-wytrawna cebula to wyrafinowane połączenie smaków. Świetne na wieczór ze znajomymi albo na imprezowy stół.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1356
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 254
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 674
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17057
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1356
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 254
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 674
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17057
Składniki
Cebule obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę i smaż na średnim ogniu przez ok. 10 minut aż zmięknie.
Dodaj szczyptę cukru, sól, pieprz i ocet balsamiczny. Smaż kolejne 5 minut aż cebula stanie się miękka, ciemniejsza i lekko lepka. Odstaw do przestudzenia.
Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je w kwadraty (ok. 8 × 8 cm). Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie natnij brzegi każdego kwadratu nożem (ok. 1 cm od krawędzi), uważając, aby nie przeciąć na wylot – dzięki temu powstaną ładne ranty.
Na każdy kwadrat posmaruj środek cienką warstwą serka śmietankowego. Na wierzchu ułóż porcję karmelizowanej cebuli.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut.