Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to przekąska, która zawsze jako pierwsza znika ze stołu. Doskonale sprawdza się na domówkach. Można przygotować je również na przyjęcie w ogrodzie lub piknik. Są tak dobre, że z pewnością na jednym się nie skończy. Lepiej od razu przygotujcie podwójną porcję.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Na całej jego powierzchni rozprowadzamy dwie łyżki passaty pomidorowej. Następie posypujemy ciasto równomiernie ziołami prowansalskimi.
Układamy obok siebie plastry szynki, następnie przykrywamy je plasterkami żółtego sera.
Ciasto francuskie zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Następnie kroimy ciasto na 15 równych części.
Ślimaczki przekładamy na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Przekąski pieczemy przez około 15-20 minut do zrumienienia.
Ślimaczki z ciasta francuskiego podajemy solo lub w towarzystwie ulubionych sosów.