Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto szpinakowe przygotowane na roladę z łososiem. Przepis na ciasto prosty , a rolada wychodzi smaczna i szybko znika. Polecam
blender, miska, łyżka, mikser, blaszka, papier do pieczenia,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19141
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19141
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Składniki
Szpinak odmrozić i dobrze odcisnąć z nadmiar wody, następnie zmiksować. Białka oddzielić od żółtek i ubić, pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku, następnie dodać odciśnięty, zmiksowany szpinak, mąkę, sól , pieprz oraz gałkę muszkatołową. Wymieszać. Blaszkę o wymiarach 25/35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia , przelać masę szpinakową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika , zwinąć w roladę owinąć ściereczką i odłożyć do całkowitego wystudzenia.
Rozmrożenie szpinaku.
Przygotowana masa szpinakowa.
Ciasto po upieczeniu.