Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto szpinakowe przygotowane na roladę z łososiem. Przepis na ciasto prosty , a rolada wychodzi smaczna i szybko znika. Polecam
blender, miska, łyżka, mikser, blaszka, papier do pieczenia,
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457154
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457154
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1314
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2165
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Składniki
Szpinak odmrozić i dobrze odcisnąć z nadmiar wody, następnie zmiksować. Białka oddzielić od żółtek i ubić, pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku, następnie dodać odciśnięty, zmiksowany szpinak, mąkę, sól , pieprz oraz gałkę muszkatołową. Wymieszać. Blaszkę o wymiarach 25/35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia , przelać masę szpinakową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika , zwinąć w roladę owinąć ściereczką i odłożyć do całkowitego wystudzenia.
Rozmrożenie szpinaku.
Przygotowana masa szpinakowa.
Ciasto po upieczeniu.