Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto szpinakowe przygotowane na roladę z łososiem. Przepis na ciasto prosty , a rolada wychodzi smaczna i szybko znika. Polecam
blender, miska, łyżka, mikser, blaszka, papier do pieczenia,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7615
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 61
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258086
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7615
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 61
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258086
Składniki
Szpinak odmrozić i dobrze odcisnąć z nadmiar wody, następnie zmiksować. Białka oddzielić od żółtek i ubić, pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku, następnie dodać odciśnięty, zmiksowany szpinak, mąkę, sól , pieprz oraz gałkę muszkatołową. Wymieszać. Blaszkę o wymiarach 25/35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia , przelać masę szpinakową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika , zwinąć w roladę owinąć ściereczką i odłożyć do całkowitego wystudzenia.
Rozmrożenie szpinaku.
Przygotowana masa szpinakowa.
Ciasto po upieczeniu.