Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienko krojona świetna do kanapek, grubo pokrojona z sosem może być daniem obiadowym.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 53
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7712
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 872
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 53
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7712
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 128
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 872
Składniki
Mięso umyć i osuszyć.
Natrzeć dobrze solą, czosnkiem i majerankiem.
Włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc), żeby mięso dobrze "przeszło" przyprawami.
Piekarnik nagrzać na maxa.
Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody i podlać mięso (nie za mocno).
Wstawić mięso w naczyniu żaroodpornym z przykrywką do piekarnika nagrzanego na maxa i piec 15 min.
Po 15 min. zmniejszyć temperaturę do 160 st. i piec ok. 1 godziny (po godzinie sprawdzać mięso wbijając drewniany patyczek - musi być miękkie, nie może się przyklejać do patyczka).
Wyjąc i ostudzić.
Cienko pokrojone idealne do kanapek. Pokrojone w plastry ok 2 cm grubości świetne np. z ciemnym sosem pieczeniowym i pieczarkami jako danie obiadowe :)