Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe danie imprezowe to wspaniała przekąska dla gości, która z pewnością przypadnie im do gustu. To sycąca i aromatyczna przekąska, szczególnie w połączeniu z nachosami. Koniecznie przygotuj się na dokładkę, bo szybko znika z miseczek.
większa patelnia, łyżka, miseczki
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 414
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 414
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 316
Składniki
Na większej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę do uzyskania złocistego koloru, dodaj również przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj mielone mięso i wymieszaj z warzywami. Smaż do momentu, aż mięso będzie lekko podsmażone, ale nie suche, przez około 4 minuty. Dodaj wszystkie przyprawy i mieszaj przez dodatkową minutę.
Następnie przelej szklankę passaty, łyżkę koncentratu pomidorowego i opcjonalnie bulion. Dodaj sól, pieprz, cukier lub łyżkę ketchupu do smaku. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut.
Po tym czasie dodaj fasolę czerwoną, kukurydzę oraz pokrojone na drobno i gotuj przez 5-7 kolejnych minut.
Na koniec dodaj odrobinę drobno posiekanej pietruszki i wymieszaj.
Tak przygotowany farsz podawaj z dostawionymi obok nachosami. Kilka sztuk możesz powkładać na wierzch.