Do góry

Przekąski Przepis na:

Corn-dog

Corn-dog

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48613

Dodano:

Odsłon: 3958

Świetna przekąska godnie zastępująca klasyczne hot-dogi. Można serwować zarówno na patyczku do szaszłyka ,jaki i w bułce do hot-dogów z masą zielonych dodatków i serem żółtym.

Składniki

  • ulubione parówki (ilość dowolna)
  • jajko
  • mąka kukurydziana
  • 2-3 łyżki puree z kukurydzy
  • szklanka mleka
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól ,pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko ,jajko ,mąkę i puree dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem (ma wyjść bardzo gęsta masa). Parówki obieramy z koszulek ,nabijamy na patyczki do szaszłyków ,obtaczamy w mące i zanurzamy w masie. Smażymy na złoto na głębokim oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń