Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-03-2014
Inspiracja doradcy smaku
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 321
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1046
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 61
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 67
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 321
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1046
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 61
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 67
Składniki
Cukinie kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy miękki środek z cukinii i przekładamy do miski, zostawiając to do farszu. W garnku gotujemy osoloną wodę. Blanszujemy łódki cukinii ok. 5-6 minut w gotującej się wodzie. Po tym czasie cukinie przekładamy na sitko i przelewamy zimną wodą.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy w ulubionej przyprawie i podsmażamy(dla chętnych można dodać białe wino i odparować). Podsmażamy pieczarki, cebule i wydrążone kawałki cukinii. Wszytstkie podsmażone produkty doprawić solą i pieprzem. dodać roztrzepane jajko i wymieszać.
farszem nadziewamy łódki cukinii. Posypujemy serem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika 180-190 stopni na 12 minut.