Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-03-2014
Inspiracja doradcy smaku
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 786
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 36
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 317
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 786
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 36
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 317
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Składniki
Cukinie kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy miękki środek z cukinii i przekładamy do miski, zostawiając to do farszu. W garnku gotujemy osoloną wodę. Blanszujemy łódki cukinii ok. 5-6 minut w gotującej się wodzie. Po tym czasie cukinie przekładamy na sitko i przelewamy zimną wodą.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy w ulubionej przyprawie i podsmażamy(dla chętnych można dodać białe wino i odparować). Podsmażamy pieczarki, cebule i wydrążone kawałki cukinii. Wszytstkie podsmażone produkty doprawić solą i pieprzem. dodać roztrzepane jajko i wymieszać.
farszem nadziewamy łódki cukinii. Posypujemy serem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika 180-190 stopni na 12 minut.