Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy już cukinia jest dostepna po przyzwoitej cenie,nie mogę powstrzymać sie od jej jedzenia
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1526
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 247
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 252
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 249
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 9417
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1526
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 247
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 252
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 249
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 9417
Składniki
Umytą cukinie pokroić na plastry ok.1 cm, doprawić z obu stron.
Przygotować ciasto: zmieszać jaja, piwo, proszek do pieczenia, odrobinę soli i mąkę na ciasto o sporej gęstości - powiedzmy jak gęsta śmietana.
Cukienie panierowć w cieśnie i smażyć na dużym ogniu w głębokim oleju z obu stron, po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym. Tak przygotowane cukinie przełożyć na blachę do piekarnika.
Śmiatanę rozmieszać z bryndzą i na każdym plastrze cukini położyć ok .1 łyżeczkę mieszanki. Zapiekać w temp.200 st około 10 min.