Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy już cukinia jest dostepna po przyzwoitej cenie,nie mogę powstrzymać sie od jej jedzenia
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4934
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4934
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Umytą cukinie pokroić na plastry ok.1 cm, doprawić z obu stron.
Przygotować ciasto: zmieszać jaja, piwo, proszek do pieczenia, odrobinę soli i mąkę na ciasto o sporej gęstości - powiedzmy jak gęsta śmietana.
Cukienie panierowć w cieśnie i smażyć na dużym ogniu w głębokim oleju z obu stron, po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym. Tak przygotowane cukinie przełożyć na blachę do piekarnika.
Śmiatanę rozmieszać z bryndzą i na każdym plastrze cukini położyć ok .1 łyżeczkę mieszanki. Zapiekać w temp.200 st około 10 min.