Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy już cukinia jest dostepna po przyzwoitej cenie,nie mogę powstrzymać sie od jej jedzenia
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19804
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 474
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 454
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6861
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242519
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19804
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 474
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 454
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6861
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242519
Składniki
Umytą cukinie pokroić na plastry ok.1 cm, doprawić z obu stron.
Przygotować ciasto: zmieszać jaja, piwo, proszek do pieczenia, odrobinę soli i mąkę na ciasto o sporej gęstości - powiedzmy jak gęsta śmietana.
Cukienie panierowć w cieśnie i smażyć na dużym ogniu w głębokim oleju z obu stron, po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym. Tak przygotowane cukinie przełożyć na blachę do piekarnika.
Śmiatanę rozmieszać z bryndzą i na każdym plastrze cukini położyć ok .1 łyżeczkę mieszanki. Zapiekać w temp.200 st około 10 min.