Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na każdą okazję.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 972
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4178
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 972
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4178
Składniki
Wykonanie: Grzyby dokładnie opłukać i wysuszyć. Cukinię pokroić w słupki, cebulę, czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju z dodatkiem łyżki masła, wrzucić kurki, przykryć i dusić około 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, odparować grzyby, dodać cebulę i podsmażyć aż zmięknie. Cukinię podsmażyć na patelni do miękkości, dodać do grzybów. Po czym przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem do smaku i dusić na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Śmietanę rozbełtać z żółtkiem, szczyptą cukru pudru, pieprzem kajeńskim i solą do smaku. Wlać do kurek, dodać sok z cytryny i podgrzać około 5 minut lecz nie gotować.