Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na każdą okazję.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4471
Składniki
Wykonanie: Grzyby dokładnie opłukać i wysuszyć. Cukinię pokroić w słupki, cebulę, czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju z dodatkiem łyżki masła, wrzucić kurki, przykryć i dusić około 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, odparować grzyby, dodać cebulę i podsmażyć aż zmięknie. Cukinię podsmażyć na patelni do miękkości, dodać do grzybów. Po czym przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem do smaku i dusić na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Śmietanę rozbełtać z żółtkiem, szczyptą cukru pudru, pieprzem kajeńskim i solą do smaku. Wlać do kurek, dodać sok z cytryny i podgrzać około 5 minut lecz nie gotować.