Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na każdą okazję.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5755
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1050
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5755
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1050
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Składniki
Wykonanie: Grzyby dokładnie opłukać i wysuszyć. Cukinię pokroić w słupki, cebulę, czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju z dodatkiem łyżki masła, wrzucić kurki, przykryć i dusić około 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, odparować grzyby, dodać cebulę i podsmażyć aż zmięknie. Cukinię podsmażyć na patelni do miękkości, dodać do grzybów. Po czym przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem do smaku i dusić na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Śmietanę rozbełtać z żółtkiem, szczyptą cukru pudru, pieprzem kajeńskim i solą do smaku. Wlać do kurek, dodać sok z cytryny i podgrzać około 5 minut lecz nie gotować.