Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na każdą okazję.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12445
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4697
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 72
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12445
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4697
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 72
Składniki
Wykonanie: Grzyby dokładnie opłukać i wysuszyć. Cukinię pokroić w słupki, cebulę, czosnek posiekać. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju z dodatkiem łyżki masła, wrzucić kurki, przykryć i dusić około 10 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, odparować grzyby, dodać cebulę i podsmażyć aż zmięknie. Cukinię podsmażyć na patelni do miękkości, dodać do grzybów. Po czym przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem do smaku i dusić na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Śmietanę rozbełtać z żółtkiem, szczyptą cukru pudru, pieprzem kajeńskim i solą do smaku. Wlać do kurek, dodać sok z cytryny i podgrzać około 5 minut lecz nie gotować.