Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni proponuje babeczki z dodatkiem cukini idealna przekąska na rodzinne przyjęcie lub na spotkania z przyjaciółmi przy grillu.Idealne w podróż lub do pracy.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8170
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2794
Polecam.
Odsłon: 1407
Polecam.
Odsłon: 417
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8170
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2794
Polecam.
Odsłon: 1407
Polecam.
Odsłon: 417
Składniki
Cukinię umyj, osusz przetnij na pół usuń pestki, następnie pokrój w pół plasterki lub drobniej posyp trochę solą odstaw na 10 minut.
Jajka ubij z solą, dodaj olej ,mleko, sok z cytryny a następnie mąkę przesianą z proszkiem i sodą.Cukinie lekki odciśnij i dodaj do ciasta dokładnie wymieszaj.
Papilotki na muffinki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.