Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni proponuje babeczki z dodatkiem cukini idealna przekąska na rodzinne przyjęcie lub na spotkania z przyjaciółmi przy grillu.Idealne w podróż lub do pracy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Cukinię umyj, osusz przetnij na pół usuń pestki, następnie pokrój w pół plasterki lub drobniej posyp trochę solą odstaw na 10 minut.
Jajka ubij z solą, dodaj olej ,mleko, sok z cytryny a następnie mąkę przesianą z proszkiem i sodą.Cukinie lekki odciśnij i dodaj do ciasta dokładnie wymieszaj.
Papilotki na muffinki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.