Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki z cukinii z papryką czerwoną i zieloną cebulką. Podane z jogurtem naturalnym to smaczna przekąska , którą ze smakiem zjedzą jak dzieciaki tak i dorośli. Polecam
miska, tarka, łyżka nóż, deska, patelnia,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i obieramy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach , lekko solimy i odstawiamy na 20 minut aż puści sok - dokładnie i odciskamy z nadmiaru soku. Do cukinii wbijamy jajko, dodajemy żółtko, sól i pieprz do smaku oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i drobno posiekaną cebulkę zieloną. Całość mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzana patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje masy i smażymy nieduże i nie za grube placuszki. Smażymy z każdej strony na rumiano. Podajemy z jogurtem naturalnym ( jogurt można wymieszać ze śmietaną jak ktoś lubi).
Smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania.