Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta i szybka wersja curry z cukinią i mlekiem kokosowym. W ciągu 15 minut powstaje smaczna przekąska, a np. ze smażonymi kawałkami piersi kurczaka – pełnowartościowe danie główne. Oczywiście zamiast cukinii możemy użyć innych warzyw, ale uważam, że połączenie z cukinią jest wyjątkowo smaczne.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2360
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1307
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 4565
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 52
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2360
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1307
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 4565
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 52
Składniki
Zagotować mleko kokosowe z sosem chili i doprawić solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę. Rozpuść masło na patelni i krótko smażyć w nim kostki cukinii. Dodać szczyptę curry.
Wlać mleko kokosowe z sosem do miseczek i dodać kostki cukinii. W razie potrzeby doprawić czarnym pieprzem.
Podawać ewentualnie z posiekaną świeżą miętą.