Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta i szybka wersja curry z cukinią i mlekiem kokosowym. W ciągu 15 minut powstaje smaczna przekąska, a np. ze smażonymi kawałkami piersi kurczaka – pełnowartościowe danie główne. Oczywiście zamiast cukinii możemy użyć innych warzyw, ale uważam, że połączenie z cukinią jest wyjątkowo smaczne.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 92
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 171
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 44
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 186
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 92
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 171
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 44
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 186
Składniki
Zagotować mleko kokosowe z sosem chili i doprawić solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę. Rozpuść masło na patelni i krótko smażyć w nim kostki cukinii. Dodać szczyptę curry.
Wlać mleko kokosowe z sosem do miseczek i dodać kostki cukinii. W razie potrzeby doprawić czarnym pieprzem.
Podawać ewentualnie z posiekaną świeżą miętą.