Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta i szybka wersja curry z cukinią i mlekiem kokosowym. W ciągu 15 minut powstaje smaczna przekąska, a np. ze smażonymi kawałkami piersi kurczaka – pełnowartościowe danie główne. Oczywiście zamiast cukinii możemy użyć innych warzyw, ale uważam, że połączenie z cukinią jest wyjątkowo smaczne.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 230
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2217
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 973
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 230
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2217
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 973
Składniki
Zagotować mleko kokosowe z sosem chili i doprawić solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę. Rozpuść masło na patelni i krótko smażyć w nim kostki cukinii. Dodać szczyptę curry.
Wlać mleko kokosowe z sosem do miseczek i dodać kostki cukinii. W razie potrzeby doprawić czarnym pieprzem.
Podawać ewentualnie z posiekaną świeżą miętą.