Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta i szybka wersja curry z cukinią i mlekiem kokosowym. W ciągu 15 minut powstaje smaczna przekąska, a np. ze smażonymi kawałkami piersi kurczaka – pełnowartościowe danie główne. Oczywiście zamiast cukinii możemy użyć innych warzyw, ale uważam, że połączenie z cukinią jest wyjątkowo smaczne.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19944
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 506
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 559
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6979
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243983
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19944
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 506
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 559
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6979
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243983
Składniki
Zagotować mleko kokosowe z sosem chili i doprawić solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić w dużą kostkę. Rozpuść masło na patelni i krótko smażyć w nim kostki cukinii. Dodać szczyptę curry.
Wlać mleko kokosowe z sosem do miseczek i dodać kostki cukinii. W razie potrzeby doprawić czarnym pieprzem.
Podawać ewentualnie z posiekaną świeżą miętą.