Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc to jajka. A jak jajka to ćwikła. Stary, dobry chrzan z buraczkami to nieodłączny element wielkanocnego stołu. W moim domu rodzinnym nie był on zbyt popularny, ale za to u mojego męża musiał gościć na stole podczas każdej Wielkanocy. Prosty do przygotowania, smaczny, o pięknym kolorze ubarwi Wasze wielkanocne śniadanie.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Składniki
Buraki myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy do miękkości z dodatkiem plasterka cytryny aby nie straciły koloru. Ostudzone buraczki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do buraczków dodajemy sok z cytryny przyprawy, cukier oaz chrzan i całość mieszamy. Przechowujemy w lodówce.