Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc to jajka. A jak jajka to ćwikła. Stary, dobry chrzan z buraczkami to nieodłączny element wielkanocnego stołu. W moim domu rodzinnym nie był on zbyt popularny, ale za to u mojego męża musiał gościć na stole podczas każdej Wielkanocy. Prosty do przygotowania, smaczny, o pięknym kolorze ubarwi Wasze wielkanocne śniadanie.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5025
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1906
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5025
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1906
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Składniki
Buraki myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy do miękkości z dodatkiem plasterka cytryny aby nie straciły koloru. Ostudzone buraczki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do buraczków dodajemy sok z cytryny przyprawy, cukier oaz chrzan i całość mieszamy. Przechowujemy w lodówce.