Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki sposób na przygotowanie aromatycznego bigosu w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście. Bigos to tradycyjne danie kuchni polskiej. Istnieje wiele przepisów na przygotowanie tego pysznego dania, ja proponuję bigos w sosie cygańskim. Aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji nie skończysz.
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1962
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 132
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1699
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1962
Smaczny, dwukolorowy deser. Kwaśne truskawki i słodki banan. Sama nie wiem, k...
Odsłon: 104
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 132
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1699
Składniki
1. Kapustę kiszoną przekładam na durszlak i płuczę wodą. Następnie kroję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję 30 minut.
2. Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem i solą. Łączę z kapustą. 3. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Przekładam do kapusty. 4. Kiełbasę kroję w pół plasterki, przesmażam na rozgrzanym oleju i również przekładam do kapusty.
5. Dodaję sos cygański i gotuję do chwili zagotowania.
6. Gotowe. 7. Smacznego.