Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna cykoria idealnie komponuje się z intensywną w smaku sardelą doprawioną sosem kebab gyros
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
cykorię podgotować we wrzątku około 8 minut. Wyjąć, osuszyć i przekroić na pół. Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Filety z sardeli odsączyć, drobno posiekać. Czosnek, pokrojone filety oraz koperek wymieszać z sosem kebab gyros i doprawić pieprzem. Na każdą połówkę cykorii nałożyć masę i posypać koperkiem. Dla miłośników ostrych smaków proponujemy sos kebab gyros ostry