Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna cykoria idealnie komponuje się z intensywną w smaku sardelą doprawioną sosem kebab gyros
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10454
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10454
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12883
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4623
Składniki
cykorię podgotować we wrzątku około 8 minut. Wyjąć, osuszyć i przekroić na pół. Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Filety z sardeli odsączyć, drobno posiekać. Czosnek, pokrojone filety oraz koperek wymieszać z sosem kebab gyros i doprawić pieprzem. Na każdą połówkę cykorii nałożyć masę i posypać koperkiem. Dla miłośników ostrych smaków proponujemy sos kebab gyros ostry