Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne Łatwe Tanie
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
Przygotowujemy 6 ceramicznych miseczek (radzę używac kokilek do sufletów , a nie papilotów do muffinek jak ja tym razem , gdyż wychodzą niskie i efekt nie jest tak spektakularny ;) ) Smarujemy je tłuszczem.
Roztapiamy masło z czekoladą.
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę.
Delikatnie łączymy jajka z czekoladą, następnie przesiewamy do nich mąkę.
Mieszamy również delikatnie.
Rozdzielamy masę na 6 miseczek.
Pieczemy ok 8-12 minut w piecu nagrzanym do 170 stopni.
Po upłynięciu tego czasu musimy obkroic miseczkę dookoła ostrym nożem.Odwracamy ją do góry nogami i wyjmujemy z niej ciastko.
* Uwaga!O ile ciastko w wykonaniu jest bardzo proste , tak należy nastawic się na kilka prób , zanim wykonamy je idealnie!Chodzi o czas pieczenia , który należy dobrac idealnie , a jak wiadomo piekarniki mają swoje humory ;)Jeśli będziemy piec za długo - zetnie się za bardzo.Jeśli za krótko - będzie surowe.Grunt to się zrażac się , jeśli nie wyjdzie za 1 razem!