Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na kaszę mannę, idealny dla dzieciaków i nie tylko :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8065
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8065
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Składniki
Mleko wymieszać z kakao, wanilią, cukrem i masłem. Zagotować.
Do gotującego mleka wsypywać kaszę, cały czas mieszająć, gotować aż zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać żółtko, wymieszać.
Gotową kaszę można podawać na ciepło lub zimno, np. z dodatkiem soku malinowego.
Jesli wolimy rzadszą konsystencję, należy użyć połowy z podanej ilości kaszy.