Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wigilię albo bez okazji. Nieskomplikowane, każdy sobie poradzi z ich przyrządzeniem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1608
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1041
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1608
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1041
Składniki
Śledzie zalać zimną wodą i wymoczyć ok. 4 godziny. Po tym czasie odcedzić i sprawdzić, czy nie są za słone. Jeśli są, to pomoczyć w nowej wodzie jeszcze jakiś czas aż będą odpowiednie. Kiedy śledzie nie będą za słone, pokroić je na kawałki. Wrzucić kawałki do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i śmietanę. Odstawić najlepiej na noc do lodówki aż się przegryzą.