Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wigilię albo bez okazji. Nieskomplikowane, każdy sobie poradzi z ich przyrządzeniem.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1763
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 141
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1392
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1763
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 141
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1392
Składniki
Śledzie zalać zimną wodą i wymoczyć ok. 4 godziny. Po tym czasie odcedzić i sprawdzić, czy nie są za słone. Jeśli są, to pomoczyć w nowej wodzie jeszcze jakiś czas aż będą odpowiednie. Kiedy śledzie nie będą za słone, pokroić je na kawałki. Wrzucić kawałki do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i śmietanę. Odstawić najlepiej na noc do lodówki aż się przegryzą.