Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wigilię albo bez okazji. Nieskomplikowane, każdy sobie poradzi z ich przyrządzeniem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1106
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13094
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1106
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13094
Składniki
Śledzie zalać zimną wodą i wymoczyć ok. 4 godziny. Po tym czasie odcedzić i sprawdzić, czy nie są za słone. Jeśli są, to pomoczyć w nowej wodzie jeszcze jakiś czas aż będą odpowiednie. Kiedy śledzie nie będą za słone, pokroić je na kawałki. Wrzucić kawałki do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i śmietanę. Odstawić najlepiej na noc do lodówki aż się przegryzą.