Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki mocy tak nazwałam, bo z samych zdrowych składników je przygotowałam. To daktyle, orzechy, migdały i pestki słonecznika ze sobą połączone w naturalnym kakao obtoczone. Mała kuleczka, jako słodka przekąska na zachciankę idealna, po treningu, spacerze, czy na poprawę humoru genialna. Szybko się ją przygotowuje, super smakuje, a kto za daktylami nie przepada, to nawet nie wie, że w tych kulkach je zjada.
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 371
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 245
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 464
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3249
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 371
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 245
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 464
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3249
Składniki
Proporcje orzechów, migdałów i słonecznika można zmienić. Daktyle należy zmiękczyć, zalewamy je letnią przegotowaną wodą na ok. 25 min, odcedzamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni i studzimy. Miksujemy za pomocą blendera, przesypujemy do miseczki. Daktyle, kroimy na mniejsze kawałki (łatwiej się zmiksują i dodatkowo sprawdzimy czy nie schowała się w nich pestka, dokładnie miksujemy. Dodajemy orzechy, migdały, słonecznik i całość miksujemy do połączenia się składników. Powstanie nam lepka masa. Do małego pudełeczka wsypujemy ok. 2 łyżki kakao, za pomocą łyżeczki nabieramy masę daktylową i robimy małe kulki, wielkości orzecha włoskiego. Każdą od razu obtaczamy w kakao i tak powtarzamy czynność, aż skończy nam się masa. Kuleczki najlepiej przechowywać w szczelnym pudełeczku, w lodówce.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 1859
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 357