Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie połączenie kuchni śródziemnomorskiej, chińskiej z włoską oliwą :)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1708
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15068
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2248
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1708
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15068
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2248
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8861
Składniki
Krewetki parzymy na durszlaku, podsmażamy z łyżką oliwy z oliwek i rozmarynem na patelni. Ok. 3minut. Wytworzy się płyn z krewetek. Wrzucamy z powrotem krewetki na durszlak, aby pozbyć sie płynu. Znów smażymy krewetki na patelni z łyżką oliwy z oliwek, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony, paprykę, sól, pieprz. Smażymy na złoty kolor. Odkładamy do miseczki na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy znów łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mieszankę chińską. Przygotowujemy wg przepisu na opak. lub wg własnych upodobań co do twardości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem. Pod koniec dodajemy krewetki, mieszamy i chwileczkę trzymamy na ogniu.
Do naczynia wkładamy ugotowany ryż, na to mieszankę z krewetkami. Gotowe :) Smacznego