Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie połączenie kuchni śródziemnomorskiej, chińskiej z włoską oliwą :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30889
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3624
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30889
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3624
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1125
Składniki
Krewetki parzymy na durszlaku, podsmażamy z łyżką oliwy z oliwek i rozmarynem na patelni. Ok. 3minut. Wytworzy się płyn z krewetek. Wrzucamy z powrotem krewetki na durszlak, aby pozbyć sie płynu. Znów smażymy krewetki na patelni z łyżką oliwy z oliwek, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony, paprykę, sól, pieprz. Smażymy na złoty kolor. Odkładamy do miseczki na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy znów łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mieszankę chińską. Przygotowujemy wg przepisu na opak. lub wg własnych upodobań co do twardości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem. Pod koniec dodajemy krewetki, mieszamy i chwileczkę trzymamy na ogniu.
Do naczynia wkładamy ugotowany ryż, na to mieszankę z krewetkami. Gotowe :) Smacznego