Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 84
Dodano: 23.01.2010
Odsłon: 5422
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Krewetki parzymy na durszlaku, podsmażamy z łyżką oliwy z oliwek i rozmarynem na patelni. Ok. 3minut. Wytworzy się płyn z krewetek. Wrzucamy z powrotem krewetki na durszlak, aby pozbyć sie płynu. Znów smażymy krewetki na patelni z łyżką oliwy z oliwek, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony, paprykę, sól, pieprz. Smażymy na złoty kolor. Odkładamy do miseczki na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy znów łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mieszankę chińską. Przygotowujemy wg przepisu na opak. lub wg własnych upodobań co do twardości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem. Pod koniec dodajemy krewetki, mieszamy i chwileczkę trzymamy na ogniu.
Do naczynia wkładamy ugotowany ryż, na to mieszankę z krewetkami. Gotowe :) Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

renka 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Mieszanka chińska to warzywa mrożone ,które można dostać w każdym sklepie .3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
co to jest mieszanka chinska ?0 Kto głosował? | Odpowiedz