Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie połączenie kuchni śródziemnomorskiej, chińskiej z włoską oliwą :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36317
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 359
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36317
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 359
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Składniki
Krewetki parzymy na durszlaku, podsmażamy z łyżką oliwy z oliwek i rozmarynem na patelni. Ok. 3minut. Wytworzy się płyn z krewetek. Wrzucamy z powrotem krewetki na durszlak, aby pozbyć sie płynu. Znów smażymy krewetki na patelni z łyżką oliwy z oliwek, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony, paprykę, sól, pieprz. Smażymy na złoty kolor. Odkładamy do miseczki na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy znów łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mieszankę chińską. Przygotowujemy wg przepisu na opak. lub wg własnych upodobań co do twardości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem. Pod koniec dodajemy krewetki, mieszamy i chwileczkę trzymamy na ogniu.
Do naczynia wkładamy ugotowany ryż, na to mieszankę z krewetkami. Gotowe :) Smacznego