Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna deska masła, która doskonale sprawdzi się podczas spotkań ze znajomymi. Wystarczy ubić masło na puch, wyłożyć je na deskę, oprószyć solą i podać z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się tutaj wędzona ryba w połączeniu z chrupiącymi orzechami, ostrą cebulą i słodką konfiturą z żurawiny. Do tego winogron, wędzony ser i chrupiące pieczywo. Przepis pochodzi z 502. odcinka programu "Ewa gotuje".
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44718
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182214
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 318
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44718
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182214
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 318
Składniki
Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.