Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna deska masła, która doskonale sprawdzi się podczas spotkań ze znajomymi. Wystarczy ubić masło na puch, wyłożyć je na deskę, oprószyć solą i podać z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się tutaj wędzona ryba w połączeniu z chrupiącymi orzechami, ostrą cebulą i słodką konfiturą z żurawiny. Do tego winogron, wędzony ser i chrupiące pieczywo. Przepis pochodzi z 502. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1105
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5652
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18123
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1105
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5652
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18123
Składniki
Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.