Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki dip z liści czerwonej kapusty i orzechów nerkowca. Dip doskonale smakuje z warzywami, świeżymi ogórkami, marchewkami i papryką. Pasuje do frytek i pizzy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 261
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 580
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 261
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 580
Składniki
Warzywa należy opłukać, obrać i znowu opłukać. Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki. Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie. Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku. Podajemy z warzywami.