Do góry

Przekąski Przepis na:

Dip z czerwonej kapusty z warzywami

Dip z czerwonej kapusty z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 11208

Dodano:

Odsłon: 932

Prosty i szybki dip z liści czerwonej kapusty i orzechów nerkowca. Dip doskonale smakuje z warzywami, świeżymi ogórkami, marchewkami i papryką. Pasuje do frytek i pizzy.

Składniki

  • 2-2,5 liście czerwonej kapusty
  • 2-3 ząbki czosnku
  • orzechy nerkowca 1 szklanka
  • 3/4-1 soku z 1 limonki
  • woda mineralna 3/4-1 szklanki
  • sól do smaku
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa należy opłukać, obrać i znowu opłukać.

    Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki.

    Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie.

    Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku.

    Podajemy z warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń