Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sarninę podobnie jak wołowinę można spożywać na surowo. Taka podsuszona polędwiczka z sarniny przenika ziołowym smakiem oraz aromatem. Tak przygotowane mięso to idealna podstawa np. pod Carpaccio.
genialna pizza ... nie trzeba dodatkowo reklamowac :-)
Odsłon: 829
Pizza na puszysty, chrupiącym cieście z szynką, gruszką, pomidorami i oliwkami.
Odsłon: 193
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3908
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 290
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 437
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3908
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 290
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 437
Składniki
Przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy. Przesypujemy do plastikowego pojemnika. Dokładnie oczyszczone z błon i osuszone polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziołach. Pojemnik zamykamy. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Polędwiczki osuszamy na papierowych ręcznikach. Każdą polędwiczkę owijamy gazą i wieszamy na 2-3 dni w ciepłym, ale przewiewnym miejscu - najlepiej przy kaloryferze.
Mięso po podsuszeniu przechowujemy w lodówce. Kroimy na bardzo cienkie plasterki i podajemy np. jako wędlinę do kanapek. Porady Polędwiczka z sarny to bardzo delikatne mięso, które wyśmienicie smakuje lekko podsuszone. Idealne dodatki do takiej polędwicy to: marynowane cebulki, korniszony, marynowane leśne grzyby lub jabłuszka kaparowe. Sarnina dobrze komponuje się również ze słodko-kwaśnymi dodatkami dlatego można podać takie mięso z dodatkiem konfitury z borówek. Jeśli chcecie wykonać z tak przygotowanej sarniny Carpaccio. Najlepiej jest ją przemrozić przez 1-2 godziny w zamrażarce, wtedy łatwo będzie można ją pokroić w cienkie plasterki. Sarnina jest bardzo delikatna więc zamiast oliwy z oliwek, warto ją skropić tłoczonym na zimno dobrej jakości olejem rzepakowym.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12593
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6199