Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten przepis zostanie na dłużej w Państwa domu.Szczerze polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7973
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 339
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3345
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7973
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 339
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3345
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę,smażymy na rozgrzanym oleju przez 4 minuty.Pieczarki kroimy w plasterki,wrzucamy do cebuli i smażymy około 25 minut.Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostudzenia.
Do naczynia dajemy koncentrat,następnie dodajemy ketchup,wszystkie zioła, przyprawy,cukier puder,wodę i czosnek, mieszamy.
Sos czosnkowy,do jogurtu dodajemy sól,oregano, szczypte pieprzu i czosnek,mieszamy.
Do drożdży dodajemy 1łyżeczkę cukru, letnią wodę,2 łyżki mąki z odmierzonej mąki z 3 szklanek,mieszamy do połączenia składników.Miskę przykrywamy ściereczką ,odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia zaczynu.Do mąki dodajemy sól, mieszamy,następnie dodajemy wyrośnięty zaczyn,olej. Wstępnie ciasto mieszamy łyżką,następnie dłońmi.Ciasto wyrabiamy 5 minut.Wyrobione ciasto wkładamy do miski,przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na wymiary blaszki,następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Smarujemy sosem pomidorowym,posypujemy serem,kładziemy pieczarki z cebulą i pokrojoną szynkę w kostkę.
Pieczemy pizzę w nagrzanym piekarniku w 250 stopniach przez 10 minut ,funkcja góra-dół, na środkowej półce.