Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przygotować w każdej chwili gdy tylko najdzie ochota.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414620
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414620
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Ziemniaki obieramy , kroimy w cienkie plastry (za pomocą noża lub na tarce do jarzyn) następnie płuczemy w zimnej wodzie .
Ziemniaki wkładamy do lodowatej wody i moczymy 30 minut , następnie osuszymy na ręczniku papierowym . Tak przygotowane plastry ziemniaków smażymy w głębokim , dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor .
Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy i czekamy do ostudzenia .
Zimne , usmażone chipsy przekładamy do miski i posypujemy solą .