Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu te chipsy zrobiły prawdziwą furorę! Są przepyszne, chrupiące i do tego zdrowe – bez nadmiaru tłuszczu i soli …
Zdrowe chrupiące i kwaskowe chipsy z kiwi. Idealne jako samodzielna przekąska...
Odsłon: 4564
To chyba moje ulubione chipsy owocowe, kruche, baaaardzo pomarańczowe. Idealn...
Odsłon: 1215
Pyszne chrupiące chipsy z bałkażana. Zdrowa przekąska dla każdego.
Odsłon: 8956
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 131
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 352
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 131
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 352
Składniki
Ziemniaki obieram ze skórki. Kroję na cieniutkie plasterki. Jeżeli macie wprawę, można to zrobić nożem. Można wykorzystać obieraczkę do warzyw, albo – tak jak ja – pokroić ziemniaki na mandolinie. Plasterki powinny być jak najcieńsze.
Wrzucamy je do miski, polewamy oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy. Potem posypujemy przyprawami – u mnie sól, papryka słodka i tymianek. Ponownie delikatnie mieszamy – przyprawy powinny przylepić się do każdego chipsa.
Plasterki ziemniaków układamy jeden obok drugiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia – to dosyć żmudny etap przygotowywania chipsów, nie powinny one zachodzić na siebie.
Nasze chipsy pieczemy w 190 stopniach przez około 20 minut – trzeba je podglądać, aby za mocno nie zbrązowiały … Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta z tuńczyka
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka, jajek, ogórków konserwowych oraz suszonych pomidorów. Prost...
Odsłon: 48
Jajka z pieczarkami
Jajka z pieczarkami to moje ulubione jajka faszerowane. Przygotowuję je na św...
Odsłon: 397