Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz przekąski na szybkie wyjście z domu, warto wybrać coś łatwego do przygotowania i łatwego do zjedzenia w drodze. Oto moja propozycja.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Ciasto przełóż na lekko oprószoną mąką stolnicę , zagnieć ciasto i uformuj z niego kulę. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 15-20 min. Po upływie czasu ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm, ponakłuwaj widelcem i wytnij krakersy o pożądanych kształtach (małe trójkąty, kwadraty, prostokąty lub kółka) Krakersy układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz krakersy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 15-20 minut, aż zaczną się lekko rumienić.
Wyjmij krakersy z piekarnika i ostudź. Serowe krakersy są gotowe. Przechowuj w szczelnym pojemniku. Smacznego!