Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz przekąski na szybkie wyjście z domu, warto wybrać coś łatwego do przygotowania i łatwego do zjedzenia w drodze. Oto moja propozycja.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1554
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1554
Składniki
Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Ciasto przełóż na lekko oprószoną mąką stolnicę , zagnieć ciasto i uformuj z niego kulę. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 15-20 min. Po upływie czasu ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm, ponakłuwaj widelcem i wytnij krakersy o pożądanych kształtach (małe trójkąty, kwadraty, prostokąty lub kółka) Krakersy układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz krakersy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 15-20 minut, aż zaczną się lekko rumienić.
Wyjmij krakersy z piekarnika i ostudź. Serowe krakersy są gotowe. Przechowuj w szczelnym pojemniku. Smacznego!