Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz przekąski na szybkie wyjście z domu, warto wybrać coś łatwego do przygotowania i łatwego do zjedzenia w drodze. Oto moja propozycja.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 264
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 346
Składniki
Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki razem wymieszaj. Ciasto przełóż na lekko oprószoną mąką stolnicę , zagnieć ciasto i uformuj z niego kulę. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 15-20 min. Po upływie czasu ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm, ponakłuwaj widelcem i wytnij krakersy o pożądanych kształtach (małe trójkąty, kwadraty, prostokąty lub kółka) Krakersy układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz krakersy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 15-20 minut, aż zaczną się lekko rumienić.
Wyjmij krakersy z piekarnika i ostudź. Serowe krakersy są gotowe. Przechowuj w szczelnym pojemniku. Smacznego!