Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe mleczne kanapki jak kinderki, w wersji fit
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj jogurt i trzy łyżki erytrytolu, dokładnie wymieszaj
Kisiel wymieszaj z wodą i podgrzej, dodaj go do masy twarogowej i wymieszaj. Masę włóż do lodówki żeby trochę stężała
Stężałą masę przełóż na blaszkę i wygładź, włóż do zamrażarki na około 30 minut
Połowę przygotowanej czekolady połam na małe kawałki, dodaj połowę mleka i roztop w kąpieli wodnej, dodaj pół łyżki erytrytolu
Wyciągnij masę z zamrażarki pokryj jej wierzch roztopioną czekoladą, ponownie włóż do zamrażarki aż czekolada stwardnieje
Wyciągnij masę i przełóż na drugą stronę, wylej resztę roztopionej czekolady, pozostaw w zamrażarce aż czekolada stwardnieje
Na koniec twarogowo czekoladowy blok pokrój na prostokąty, gotowe batony przechowuj w lodówce