Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe mleczne kanapki jak kinderki, w wersji fit
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3419
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3419
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj jogurt i trzy łyżki erytrytolu, dokładnie wymieszaj
Kisiel wymieszaj z wodą i podgrzej, dodaj go do masy twarogowej i wymieszaj. Masę włóż do lodówki żeby trochę stężała
Stężałą masę przełóż na blaszkę i wygładź, włóż do zamrażarki na około 30 minut
Połowę przygotowanej czekolady połam na małe kawałki, dodaj połowę mleka i roztop w kąpieli wodnej, dodaj pół łyżki erytrytolu
Wyciągnij masę z zamrażarki pokryj jej wierzch roztopioną czekoladą, ponownie włóż do zamrażarki aż czekolada stwardnieje
Wyciągnij masę i przełóż na drugą stronę, wylej resztę roztopionej czekolady, pozostaw w zamrażarce aż czekolada stwardnieje
Na koniec twarogowo czekoladowy blok pokrój na prostokąty, gotowe batony przechowuj w lodówce