Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chipsy kukurydziane - domowe nachosy, zdrowsza wersja popularnej przekąski
Witajcie!!! Dzisiaj chciałabym Wam się pochwalić nowym „przydasiem” kuchennym...
Odsłon: 3277
Żelki – bez białego cukru, azotynów, azotanów, sztucznych barwników i wzmacni...
Odsłon: 12567
Dzisiaj proponuję smaczny chlebek wykonany z mąki pszennej i razowej, z dodat...
Odsłon: 6788
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2482
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 639
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6400
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2482
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 639
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6400
Składniki
Do miski wsypać oba rodzaje mąki, dodać przyprawy i wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dolewać wodę, tak żeby zlepiła składniki i dało się z nich ulepić kulę (ok 1/3 szklanki). Wyrabiać przez chwilę ciasto, ulepić kulkę i odłożyć ją pod ścierką na 1/2 godziny.
Następnie kulkę podzielić na pół, każdą z kulek rozwałkować na cienko w prostokąt na papierze do pieczenia ( papier musi być wycięty na wielkość blachy). Ciasto pokroić w trójkąty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, Piec ok 15-20 minut aż będą rumiane i chrupkie ( w trakcie pieczenia warto je przewrócić).
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12587
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6169