Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chipsy kukurydziane - domowe nachosy, zdrowsza wersja popularnej przekąski
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16191
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6519
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16191
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6519
Składniki
Do miski wsypać oba rodzaje mąki, dodać przyprawy i wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dolewać wodę, tak żeby zlepiła składniki i dało się z nich ulepić kulę (ok 1/3 szklanki). Wyrabiać przez chwilę ciasto, ulepić kulkę i odłożyć ją pod ścierką na 1/2 godziny.
Następnie kulkę podzielić na pół, każdą z kulek rozwałkować na cienko w prostokąt na papierze do pieczenia ( papier musi być wycięty na wielkość blachy). Ciasto pokroić w trójkąty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, Piec ok 15-20 minut aż będą rumiane i chrupkie ( w trakcie pieczenia warto je przewrócić).