Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chipsy kukurydziane - domowe nachosy, zdrowsza wersja popularnej przekąski
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7756
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 45
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7756
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 45
Składniki
Do miski wsypać oba rodzaje mąki, dodać przyprawy i wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dolewać wodę, tak żeby zlepiła składniki i dało się z nich ulepić kulę (ok 1/3 szklanki). Wyrabiać przez chwilę ciasto, ulepić kulkę i odłożyć ją pod ścierką na 1/2 godziny.
Następnie kulkę podzielić na pół, każdą z kulek rozwałkować na cienko w prostokąt na papierze do pieczenia ( papier musi być wycięty na wielkość blachy). Ciasto pokroić w trójkąty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, Piec ok 15-20 minut aż będą rumiane i chrupkie ( w trakcie pieczenia warto je przewrócić).