Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chipsy kukurydziane - domowe nachosy, zdrowsza wersja popularnej przekąski
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25861
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2994
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25861
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2994
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
Do miski wsypać oba rodzaje mąki, dodać przyprawy i wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dolewać wodę, tak żeby zlepiła składniki i dało się z nich ulepić kulę (ok 1/3 szklanki). Wyrabiać przez chwilę ciasto, ulepić kulkę i odłożyć ją pod ścierką na 1/2 godziny.
Następnie kulkę podzielić na pół, każdą z kulek rozwałkować na cienko w prostokąt na papierze do pieczenia ( papier musi być wycięty na wielkość blachy). Ciasto pokroić w trójkąty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, Piec ok 15-20 minut aż będą rumiane i chrupkie ( w trakcie pieczenia warto je przewrócić).