Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie zdrowych, domowych sezamków bez dodatku cukru i syropu glukozowo - fruktozowego.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Składniki
Sezam prażymy na patelni do lekkiego zarumienienia. Miód podgrzewamy w małym garnuszku, wsypujemy do niego uprażony sezam, dokładnie mieszamy i przekładamy do foremek silikonowych. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 12 - 15 minut w zależności od pożądanego stopnia zarumienienia sezamków. * Przy ubijaniu masy w foremkach warto zwilżyć palce zimną wodą, tak aby sezam się do nich nie przyklejał. ** Do masy sezamowej można dodać ulubione dodatki tj. bakalie czy kakao. *** Po upieczeniu odstawiamy sezamki do całkowitego ostygnięcia i stwardnienia. Życzę smacznego! :)