Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka razy w roku przygotowuję takie domowe wędliny,sa bardzo smaczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15039
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15039
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać,natrzeć nimi mięso.
Mięso ściśle ułożyć w garnku,najlepiej kamiennym i odstawić na 7-8 dni,codziennie przewracając.Garnek przykryć.mięso można zalać przegotowaną wodą z przyprawami ale ja tego nie robię poniewaz posolone mięso puści swoje soki.
Po tym czasie mięso osuszyć,zawinąć gazą włożyć do siatki i wędzić 8-9 godzin.